Jenni

“Ensin pitää elää, jotta on mistä kirjoittaa”

Tampereella vuonna 1986 syntyneen Jenni Mustajärven elämään on aina kuulunut laulu, musiikki ja tarinointi. Jopa niin, ettei Mustajärvi koskaan osannut pitää asiaa mitenkään erityisenä vaan pikemminkin päivänselvyytenä. Näin silloinkin, kun elämä kuljetti naista opinahjosta ja ammatista toiseen. Mikään ei tuntunut ihan omalta jutulta, kunnes Mustajärvi uskalsi kokeilla laulutekstin kirjoittamista. Silloin nappasi.

Mustajärvi hakeutui alan koulutukseen, tutustui samanhenkisiin musikantteihin ja materiaalia alkoi syntymään suhteellisen vaivattomasti.

Niinkuin elämässä kai usein käy, löysin polkuni monien kokeilujen, erehdysten ja epäonnistumienkin kautta. Lopulta oma ääni, oma tapa kirjoittaa tekstejä sekä itselleni sopivat työmetodit alkoivat loksahdella paikoilleen, kertaa Mustajärvi ja toteaa mottonaan, että ensin pitää elää, jotta on mistä kirjoittaa.

Tähän mennessä Jenni Mustajärveltä on julkaistu kaksi singleä, “Hyvästit” ja “7 syntiä”. Molempien kappaleiden takaa löytyy sama työryhmä. Sanoitukset ovat Mustajärven omaa käsialaa, sävellyksistä vastaavat Jimi Hautamäki ja Mikko Nyman. Tuottajana toimi Holmala-yhtyeestä tuttu Olli Anttila.

 Sanoituksellisesti Mustajärvelle hyvin henkilökohtainen “Hyvästit” lähettää terveiset laulajan nuorena edesmenneelle ystävälle.

"Biisin tekstiaihio on itseasiassa ihan ensimmäisiä tuotoksiani, ja kappale ehti pyöriä niin minun, Jimin kuin Mikonkin pöytälaatikoissa pitkin matkaa studioon. Olli tuli sitten tuottajana mukaan ja niittasi siihen viimeiset palaset kohdalleen" naurahtaa Mustajärvi.

“7 syntiä” kertoo puolestaan paheista ja niihin addiktoitumisesta.

Teki mieli tehdä rokkibiisi, ja aihe tuntui istuvan siihen hyvin.

Jenni Mustajärvi on kirjoittanut tekstin myös isä Pate Mustajärven 2018 - albumilla julkaistuun Rasvatyyni -kappaleeseen.

"Tuo sana rasvatyyni oli pyörinyt mielessäni tovin ja aloin kehittelemään sen ympärille tekstiä. Laitoin sen sävellettäväksi ystävälleni Markus Salolle ja kokonaisuus päätyi sitten Paten uusimmalle soololevylle."

Nuoren lauluntekijän tulevaisuudessa siintää työt musiikin parissa ja haave omasta pitkäsoitosta.

Kyllähän nää lauluhommat ja sanoittaminen on mun omin juttu. Sitä kun sais ammatikseen tehdä niin olishan se enemmän kun jees!"